Oda camasii/bluzei albe

Istoria camasii/bluzei albe si importanta lor de-a lungul anilor 

Un obiect de imbracaminte care ar trebui sa fie prezent in orice garderoba este bluza/camasa alba. Nu se demodeaza niciodata, fapt demonstrat si de lunga ei istorie. Cate haine se mai pot lauda cu o prima aparitie prin secolul XI ? Si o continuare a istoriei pana in ziua de azi? Defineste statusul social, bogatia si tendintele in moda de mai bine de 200 ani. Inca din era Victoriana sublinia clasa din care provenea purtatorul, deoarece nu oricine isi permitea sa o spele des, nu isi permitea oricine sa o poarte. Culoarea alba simboliza austeritate si seriozitate, motiv pentru care era purtata in special de cei o pozitie mai influenta.
La sfarsitul secolului XIX devine mai accesibila ca pret, fapt care a inlesnit purtarea ei de diferite clase sociale. Thomas J. Watson, fondatorul IBM, insista ca angajatii sai sa poarte camasi albe.
Fiecare dintre noi ar trebui sa detina macar o camasa/bluza alba, deoarece poate fi asortata cu orice: costum, blugi, fusta etc Se asorteaza cu orice culoare si poate fi purtata in orice anotimp, la aproape orice ocazie. Intr-o multitudine de trend-uri care apar in fiecare sezon, cu fast-fashion care ne ofera optiuni in fiecare luna, camasa/bluza alba ramane o constanta. Purtati-o cu un costum si cravata, sau papion pentru un look mai conservator si clasic. Sau cu blugi si pantaloni chino sau de in pentru un look mai casual. Doamnele au intotdeauna optiunea de a o purta cu o fusta neagra si pantofi cu toc, sau cu un costum, pentru un look clasic si elegant. Pentru mai multa individualitate o puteti lega, infasura, purta cu un choker, un lant colorat sau cu cercei mari. Un lucru e sigur: aveti atatea optiuni cand va construiti o tinuta in jurul camasii/bluzei albe. Fiti intotdeauna creativi!