Ce inseamna o colectie capsula? Cum se desfasoara productia unei colectii?

Ce inseamna o colectie capsula? Cum se desfasoara productia unei colectii?

O colectie capsula este o colectie cu cateva piese esentiale,care nu se demodeaza. Termenul a fost inventat de Susan Faux, proprietara unui boutique din Londra anilor '70. A devenit populara prin anii '80 datorita lui Donna Karan. S-a dorit crearea unei colectii care sa contina cele mai importante piese, o viziune compacta a intregii colectii. Dupa spusele lui Susan Faux o colectie capsula contine cateva piese vestimentare clasice, care nu se demodeaza si care pot fi imbinate cu piese din colectiile sezonale. Colectiile capsula sunt de obicei editie limitata. Paleta de culori este foarte restransa, de obicei se aleg culori neutre (alb, negru, gri, bleumarin etc) care pot fi asortate cu o varietate de alte culori.
Deoarece in acest an implinim 70 ani de activitate, am vrut sa celebram acest moment printr-o colectia capsula, unde sa putem reinterpreta camasa si bluza clasica. Am dorit sa cream diferite variante ale acestor doua produse.
Initial am inceput prin a strange idei, elemente si detalii care ni se pareau interesante. Am continuat prin a stabili un produs pentru fiecare luna si creand tiparele pentru cele pe care am decis sa le pastram. Am produs mostrele care au fost probate, pentru a fi siguri ca fitting-ul e bun. Dupa fitting se trece la gradarea tiparelor. Cand au fost gata mostrele, a urmat foto-shootingul. Impreuna cu cele doua modele, stylista si fotografa am dorit sa surprindem esenta acestei colectii, esenta a 70 de ani de activitate.
Ultimul pas dupa foto- shooting, a inclus productia si lansarea ei impreuna cu campania de marketing.

Surse:

https://www.businessoffashion.com/education/fashion-az/capsule-collections
https://en.wikipedia.org/wiki/Capsule_wardrobe
https://fashionretail.blog/2017/09/12/collaborations-in-fashion-capsule-collection/