Cum sa reducem impactul pe care il are industria fast fashion asupra mediului inconjurator? Care este costul real al productiei de haine foarte ieftine?

Cum sa reducem impactul pe care il are industria fast fashion asupra mediului inconjurator si care este costul real al hainelor foarte ieftine 

Industria modei si in special cea de fast fashion este responsabila pentru 10% din emisiile globale de carnon, ceea ce ii da mult loc de imbunatatire. Productia si purtarea unei piese de imbracaminte poate produce intre 2 kg de dioxid de carbon (penru o camasa de bumbac) si 42 kg de dioxod de carbon (pentru o pereche de blugi). Aceste emisii de carbon pot scadea sau pot creste in functie de comportamentul cumparatorului. Exista pasi pe care firmele ii pot urma pentru a scadea emisiile de carbon cum ar fi achizitionarea tesaturilor si a auxiliarelor aproape de piata unde vor fi produse si vandute, folosirea cat mai redusa a fibrelor sintetice, reciclarea produselor, folosirea fibrelor si a tesaturilor reciclate, folosirea unor coloranti naturali sau reducerea cantitatii uzate a celor sintetici etc.
Industria fast fashion

Citeste mai departe »