Informații utile despre țesături, calitatile fiecareia si cum sa ne bucuram de ele cat mai mult posibil

Diferite tupuri de tesaturi si avantajele lor. Cum sa o alegem pe cea potrivita pentru o camasa si ce sa facem pentru a purta o camasa cat mai mult posibil. 

Tesatura Twill


Poate fi recunoscuta dupa teserea diagonala. Este in general o tesatura moale si rezistenta la formarea cutelor. Twill-ul are de obicei un aspect lucios. Exista mai multe tipuri de twill cum ar fi gabardina, denim, herringbone etc.


Pinpoint Oxford

Acest tip de Oxford este o combinatie intre Poplin si Oxfordul clasic. Este mai fin decat un Oxford normal si ideal pentru camasi office, dar nu suficient de elegant pentru evenimente speciale. Tesatura nu este transparenta si este usor mai grea si mai deasa decat o panza, dar totusi mai moale la atingere. Datorita constructiei mai grele, este mai rezistent in timp.


Flanel

Este cel mai gros tip de tesatura pentru camasi. Un material calduros si comfortabil, in special pentru un timp racoros . De obicei este 100% bumbac,si se foloseste doar la camasi casual sau camasi outdoor.


Two Ply

Materialele two-ply sunt de o calitate superioara, deoarece in loc de un fir are doua fire rasucite unul in jurul celuilat, care formeaza un fir mai lung si mai fin decat unul singur. Acesta e motivul pentru care nu exista diferenta in volum si are un aspect matasos. Two fold inseamna o tesatura mai moale, mai rezistenta, cu o intensitate mai indelungata a culorilor, cu un risc mai scazut de pilling si care se calca mai usor.
Singurul dezavantaj al acestu material, este pretul mai ridicat.


Non-Iron

Tesatura non iron este tratata chimic anti-sifonare, scurtant timpul de calcare uzual. Dezavantajele acestui tip de tesatura sunt absorbtia scazuta de lichide, suprafata mata si pierderea pelicului non iron, dupa aproximativ 20 spalari.
Procesul de sanforizare, care consista in intinderea, contractia si fixarea tesaturii in lungime si latime, trecand printr-o baie de aburi sau apa, asigura o stabilitate ridicata a materialului. Materiale sanforizate au o contractie la apa mai mica de 1%.


Ascolite

Infasurarea nasturilor cu ata Ascolit asigura stabilitatea nasturilor pe camasa. Ata ascolit este formata dintr-un fir elastic infasurat de un fir de poliester.

Pentru a va bucura cat mai mult de produsele noastre, va sfatuim sa le spalati cu culori similare la maxim 40 grade, cu detergent lichid. Detergentul lichid pastreaza culorile vii mai mult timp, indepartand in acelasi timp usor petele chiar si cu apa rece. Recomandam si stoarcerea la viteza mica, pentru o calcare mai usoara si o evitare a formarii cutelor remanente.
Incercati sa uscati camasile pe umerase. Nu folositi clor pentru a scoate petele. Va rugam sa cititi intotdeauna semnele de intretinere de pe eticheta de compozitie.