Reguli pentru oaspetele perfect

Ce este permis la o nunta si ce nu? 

Tocmai s-a incheiat sezonul de nunti, dar urmatorul e dupa colt. Asa ca poate ar trebui sa ne pregatim in avans pentru asta, si sa ne gandim cum putem fi un oaspete mai bun, oriunde suntem invitati. Exista multe reguli, dar haideti sa incercam sa mentionam doar cele mai importante:

1. Raspundeti cat de repede posibil la invitatie si tineti-va de cuvant. Mirele si mireasa trebuie sa stie cati oaspeti vor avea, pentru ca ii ajuta cu meniurile, pozitionarea oaspetilor etc. Poate pot invita o matusa in plus, daca nu puteti veni. Va invita la unul din cele mai importante evenimente din viata lor, onorati asta prin sinceritate.

2. Daca ati decis sa veniti, si ati informat mirele si mireasa, fiti punctual. Aceasta zi este o celebrare a iubirii dintre ei, si nu o petrecere in cinstea d-voastra. Nu ajungeti tarziu, interupand ceremonia si salutand fiecare invitat in parte. Si inca o chestie pe care ar trebui sa o stie oricine pana acum, dar o voi mentiona totusi: opriti soneria telefonului! Oricat de bine ar suna cea mai noua manea pe telefonul d-voastra, credeti-ma ca nu vrea sa o asculte nimeni! Nici la nunta,nici la teatru,nici la cinema, niciunde!

3. Pregatiti atent tinuta. Din nou aceasta zi nu va este dedicata si nu este o prezentare de moda. Daca credeti ca o camasa cu print de leopard sau Hawaii e cea mai buna idee, reganditi-va strategia. Daca nu este specificata pe invitatie tinuta, atunci purtati un costum, o camasa si cravata iar doamnele o tinuta eleganta: rochie, o fusta si o bluza sau chiar pantaloni cu o bluza. Nu veniti imbracati in alb, intr-o tinuta pe care o purtati in club sau care striga dupa atentie.

4. Distrati-va fiindca sunteti la o petrecere,dar nu exagerati. Nu beti peste masura si nu incepeti sa va dezbracati de camasa pe o melodie sexy. Puteti face asta la ziua d-voastra de nastere, daca vreti sa goniti oaspetii, dar nu o faceti la o nunta. Sunt sigura ca oricine apreciaza oameni care se distreaza, dar nu uitati ca toata atentia trebuie sa fie indreptata catre mire si mireasa. Nu cereti atentie.

5. Mancati frumos, cum v-au invatat parintii, bunicii, matusile etc. Nu mancati cu mainile, fara cutit, nu folositi painea pe post de servetel sau burete, folositi servetelul etc. Oaspetii vor vrea sa isi savureze mancarea fara a va vedea interiorul gurii.

6. Stiu ca toti iubim copii, ca sunt adorabili si draguti etc, dar fiti siguri ca e ok sa ii aduceti la nunta. O nunta de noapte cu copii nu e idee prea buna. Vor fi obositi si plangaciosi. Dansul mirilor este momentul lor special, si nu ar trebui sa fie eclipsat de copii care alearga pe ringul de dans. Din nou e momentul lor si nu al adorabilului mini-eu.

Deci pentru a face un rezumat, tineti cont de mire, mireasa si ceilalti oaspeti. Nu veti vrea ca oaspetii sa isi aduca aminte de d-voastra ca de oaspetele care s-a imbatat si a inceput sa strige la dj ca vrea manele, sau de cel care a adormit pe masa dupa prea multe shot-uri, sau de cel care si-a dat jos camasa ca sa dovedeasca ca nu a fost niciodata la sala. Distrati-va si lasati-i si pe altii sa se distreze.